Effeuno Professional Baking Pan
€29
Professionele bakvorm van blauw ijzer, een van de meest aanbevolen materialen voor het bakken van pizza's.
Deze blauwe ijzeren pan geeft betere resultaten dan pannen van aluminium/legering, omdat de warmte in kortere tijd wordt overgedragen, waardoor het deeg zich beter kan ontwikkelen, zodat een perfecte alveolatie kan worden bereikt
PROCEDURETIPS VOOR HET BRANDEN VAN PANNEN
Bestrooi eerst het hele oppervlak, zowel de buitenkant als de binnenkant, van de pan met zaadolie, waarbij je ervoor zorgt dat je slechts een penseelstreek op de buitenkant maakt.
Bak de pan gedurende 5 minuten op 230 °C, haal hem eruit en laat hem enkele minuten afkoelen; Bestrijk nu alleen de binnenkant van de pan met zaadolie en bak de pan opnieuw gedurende 5 minuten op 230 °C.
Kijk wanneer de olie het rookpunt bereikt, dit is een indicatie dat de pan klaar is om uit de oven te worden gehaald.
— SOMMIGE ONPERFECTIES VAN DE PAN (KRIKEN, VERKLEURING…) HEBBEN GEEN INVLOED OP DE KWALITEIT EN HET GEBRUIK VAN DE PAN. HET ARTIKEL IS HANDGEMAAKT EN GELDIG IN ZIJN UNIEKHEID.
— GEBRUIK EN ONDERHOUD: Het is noodzakelijk om vóór gebruik het ‘verbrandingsproces’ uit te voeren.
U kunt de hierboven genoemde tips volgen of uzelf documenteren in de verschillende speciale online groepen of via ervaren pizzamakers. De voorzichtigheid bij dit type pannen is absoluut om hem uit de buurt van vocht te houden. Was hem NOOIT met water en/of zeep, zelfs niet om de vaseline-olie te verwijderen die is gespoten om hem te beschermen. Gebruik keukenpapier of katoen om het na gebruik schoon te maken. Voordat u de pan opbergt, raden wij u aan om de gehele binnen- en buitenoppervlakken lichtjes met olie te borstelen.
Technische gegevens
- Maximale temperatuur 310°C
- Afmeting 30x40x2 cm